Ezt piknikre készítettem. Gondoltam, hogy a csokival nem hibázhatok, hát nem is:)
Nagyon tömény, úgyhogy tejszínhabbal lehet fogyasztani, vagy csak kis mennyiségben. Hasonlít a browniera, de szerintem jobb:P
Hozzávalók:
25 dgk étcsoki
6 tojás
1 bögre cukor
20 dkg mandula (egész jobb)
1 ek rum
Elkészítés:
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A tojássárgáját, a cukrot kikeverjük, majd a csokit hozzáadjuk a rum és a mandula társaságával (hmm az illata khom khom;)). A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáöntjük a krémhez. Az egészet egy 25 cmes tortaformába öntjük (amelyet természetesen már kivajaztunk és kiliszteztünk), 190 fokon megsütjük tűpróbáig (kb 3/4 óra).
Jupiiiii, kb 1 ora es ehetjük..
.. vagy vihetjük a piknikre;)