Anyák napja menü n3:
Anyum egyik kedvenc édessége a madártej. Én életemben ettem kb 2-szer, készíteni meg pláne nem készítettem még. Na de ami késik, az nem múlik;)
Hozzávalók:
5 tojás
20 dkg porcukor
4 dkg mazsola
6 dl tej
1 db vaníliás rúd (én aromát használtam)
reszelt citromhéj
2 ek pirított szeletelt mandula
2-3 szál citromfű (én ezt elhagytam és így is fincsa lett;))
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a porcukor felével kemény habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk és evőkanál segítségével a habból nagyobb galuskákat szaggatunk bele. 1-2 perces forralás után leszűrhetjük őket.
A tojások sárgáját a cukor másik felével habosra keverjük, hozzáadjuk a citromhéjat, és a forró tejet. Ezt a kombot gőzfürdőben sűrű krémmé főzzük, majd tálkákba öntjük.
A habbal díszitjük a tetejét, végül 1 órára hűtőbe tesszük, s mikor tálaljuk, meghintjük a mandulával.