Már egy hónapja nem írtam, viszont a képek (amik nem sikerültek túl jól:D) és az elkészített (és mellesleg bevált) receptek gyűltek. Úgyhogy most, hogy franciát kellene tanulnom fel is teszek 1-2-t közülük!

A kép katasztrófális, mert elfelejtettem, hogy kéne képet készíteni és mire észbe kaptam, addigra elfogyott, csak pár darab maradt. A rossz hír, hogy ezért nem születtek jó képek, a jó hír, hogy biztos, hogy finom a süti:D

1) piskóta:

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • csipetnyi só
  • 18 dkg (finom) kristálycukor
  • 18 dkg liszt

Elkészítés:

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a lisztet és a cukrot kimérjük.
  2. A tojások fehérjét a sóval habosra verjük. Hozzáadjuk kanalanként a cukrot, és kemény habbá verjük. A habhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a lisztet beleöntjük (esetleg egyszerre beleszitáljuk) és lapáttal, vagy kanállal beleforgatjuk.
  3. A masszát előkészített 26 cm átmérőjű kerek formába öntjük. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

 

 

(az enyémben 2 lap sima piskóta van és egy lap csokis, tehát lehet úgyis sütni, hogy 1 sima piskóta, 1 csokis, aztán 2 vegyes tortát készíteni)

2) Krém:

Hozzávalók:

50 dkg ricotta vagy túró
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja (esetleg citrom)
6 dkg puha vaj
10 dkg joghurt
pár szem meggy
porcukor a díszitéshez
 

Elkészítés:

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a narancs reszelt héját, a túrót és a joghurtot (elvileg zselatinnal fixálnom kellett volna, de én elfelejtettem, a hűtőben önmagától fiált).
A kihűlt piskótá(kat) 3 részre szeljük, majd megtöltjük a töltelékkel (én baracklekvárral megkentem a piskótákat egyébként), a meggyeket felvágjuk es minden réteg túró tetejét meggyel megszórjuk. az utolsó piskóta lapot porcukorral hintjük meg. Hűtőbe tesszük 1 órára, aztán felszeletelem.

 

 

 

Szerző: .coco-  2010.05.30. 10:47 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cocofoz-cocosut.blog.hu/api/trackback/id/tr612041770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása