Anyák napi menü n2:
Mániámmá vált a 2 különböző íz variációja, ezen esetben az édes és a csípős.
Ezt az ételt rizzsel tálaltam, a kép igen eredeti lett, mert már elkezdte enni anyum, amikor rájöttem, hogy még nem fotóztam le:D
Hozzávalók:
1 ek chilikrém (pl erős pista)
2 dl paradicsomszósz
2 ek cukor
3 ek méz
1 kk só
4 szelet csirkemell
Elkészítés:
A chilikrémet, a paradicsomszószt, a cukrot, a mézet és a sót összekeverjük (én ezután mikróba tettem 1 percre, hogy a méz és a cukor megolvadjon és összekeveredjen az egésszel). Ezután a csirkét megmártjuk ebben a szószban (eredetileg 1-2 napot állni kéne hagyni, de én kb 30 mp erejéig mártottam bele), üvegedénybe tesszük a húsokat, ráöntjük a szószt, és 30 percig fóliával letakarva, utána 10 percig fólia nélkül közepes hőmérsékleten sütjük.
Ha lejárt ez az idő, akkor a rizskupacra szedünk 2-2 szelet húst, és leöntjük a szósszal.