Amikor house partyt tartottam (hogy menő legyek ezzel a kifejezéssel:P:P), akkor a hidegtálak mellett mézes-mustáros csirkét készítettem rizzsel. Na mit mondjak.. ha nem lett volna zseniális, akkor most nem írnám itt a receptet (persze könnyű nekem, hiszen gyengém a csirke) :)
Hozzávalók:
40 dkg csirke- vagy pulykamell
4 dl tejszín
1 db tojássárgája
1 csapott ek liszt
margarin
5 ek méz
5 ek mustár
pici ecet
2 kk só
1 ek cukor
csipet bors, bazsalikom
Elkészítés:
A húst felkockázzuk, és olívaolajon megsütjük, közben sózzuk borsozzuk. Amíg ez rotyog (najó, egy kicsit vicces ez a szó:D:D), simára keverjük a többi hozzávalót egy tálban. Ha a hús elkészült, ráöntjük a szószt, ls addig főzzük össze őket, amíg a szósz sűrűsödni kezd (na itt jött el az a pillanat, hogy megkordult a gyomrom es tényleg kívánom, pedig 1 hete hagytam abba a 9 napos léböjtöt és azóta nem igazán van étvágyam).