Tipikusan egy olyan receptről van most itt szó, amit akkor sütök, ha elalszom és a csengőre ébredek (és mint a ninja ugrom ki az ágyból, hogy megérkeztek a vendégek).
Frissen, melegen a legfinomabb, állottan már nem javaslom, de ha este jönnek és reggel van csak időm, akkor is még jó. Borzasztó egyszerű, hiszem a muffinnal pont ez a funkciója..
Hozzávalók:
- 12 adaghoz:
- 1,5 bögre reszelt sajt
- 2 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 1 bögre tej
- só
- bors
kömény (a fahéj mellett ez a mániám)
Elkészítése:
Egy tálba tesszük a reszelt sajtot, a lisztet, a sütőport, ízlés szerint sót és borsot. A tojást felverjük, a tejjel összekeverjük, majd a liszthez öntjük, összekeverjük. A formákat 3/4-ig kanalazzuk tésztával, a tetejét megszórhatjuk szezámmaggal, de köménymaggal is (ISTENI). 180 fokon 12-15 percig sütjük.