Najó, igazából ezt a sütit én neveztem el mirázs szeletnek (a nevemből kifolyólag).
A diós-vaníliás szelet újra gondolása. Amikor jöttek a locsolók (a szomszéd 2 kisfiú, keresztapám és a fia), akkor ezzel kínáltam őket, de elrontottam a sütést. Tehát az elrontott sütivel kínáltam őket és annyira tetszett nekik, hogy rögtön recept cserébe bonyolódtunk, meg dobozolásba, hogy vihessenek haza. Hát akkor jöjjön ennek a sikertörténetnek a titeket érintő része:D :

Hozzávalók:

tésztához:

3 tojás
10dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg darált dió
csipet fahéj (ez a kedvencem, szóval hintsük bátran)
1 dl tej
1 dl olaj
fél cs. sütőpor

krémhez:

na és itt jöt a rontás: 1 cs. vaníliás pudingpor
                              2,5 dl tej
                              30 dkg vaj/margarin
                              3 tojássárgája
                              fél kk vanília aroma
de nem kell bele cukor!!!!

tojáshab:

3 tojásfehérje
12 dgk cukor
fél citrom reszelt héja+leve


reszelt csokoládé a díszitéshez

Elkészítés:

A tésztához szétválasztjuk a 3 tojást, és a tojássárgájából, a tejből, az olajból és a liszt feléből pépet készítünk. A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a pépet. A maradék liszttel elkeverjük a diót, a fahéjat és a sütőport, aztán a masszába forgatjuk. A tésztát papírra fektetett tepsibe borítjuk (vagy vajas-lisztesbe), és 160 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

A vanília pudingporból és a tejből hagyományos módon pudingot főzünk (cukor nélkül), hozzáadjuk az aromát is. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a meleg pudingot beleforgatjuk a keverékbe.
A krémet a tésztára öntjük, egyenletesen elkenjük.

A tojáshabhoz a tojásfehérjét és a cukrot habbá verjük, a vége felé belecsurgatjuk a citrom levét, és a reszelt héját is hozzákeverjük. A tojáshabot a vaníliakrém tetejére kenjük, és reszelt csokoládéval díszitjük.

Persze a habot lehet hab alappal és fixálóval készíteni (én úgy tettem)!

Na tehát a csoda abban rejlik, hogy a tészta is és a hab is édes, de a puding nem. Egy harmónikus ízvilágot teremtünk. Édes-és nem édesszájúaknak is ajánlott.


 

 

Szerző: .coco-  2010.04.25. 13:02 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cocofoz-cocosut.blog.hu/api/trackback/id/tr531949919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása