Kaptam rendeléseket vegáktól, úgyhogy most, hogy hallom többetek készítette el az idáig megosztott recepteimet, itt az ideje, hogy ezeknek eleget tegyek.
A vega-juhos palacsinta megint az én találmányom, de a pénteki vacsoraként tálalt plat principallal (hogy én milyen francia szakszavakat nem tudok:D:D-->bár ezt Franciaországban nehezen lehet elkészíteni-ezennel is elnézést a nővéremtől, aki egyébként hamarosan jön haza 1 hétre<3) nagy sikert arattam.
Először a krémet készítsük el. 1 doboz tejfölt (esetleg joghurtot) keverjünk el 1/2 doboz reszelt sajttal, 2kk sóval, 1kk borssal, 1/3 doboz túróval (esetleg kaporral is lehet ízesíteni)!
Most jöhet a palacsinta, amit a szokásos módon (1-2 tojás, 1 kk cukor, 2 kk só, 1 bögre liszt, 1/2 bögre tej, 1/2 bögre szénsavas víz, majd hagyjuk pihenni 1/2 órát, s kisütjük) készítünk el.
Nekem egy picit több lett, de elfogyott:)
Amikor még meleg (nem feltétlenül kell, hogy az legyen, de egyrészt akkor még beleolvad, másrészt könnyebb kenni) kenjük meg vékonyan (!!!) juhtúróval, majd vastagon krémmel, s dobjunk bele pár kocka paradicsomot!
Mikor felhajtottuk meglocsoljuk tejföllel, sajttal, 3 perc sütő vagy mikró jön, hogy ráolvadjon!
Tehát ezt mindenki eltudja készíteni, nem kell hozzá nagy tehetség..:)